Halfverharding

Halfverharding. Ideaal voor de aanleg van bijvoorbeeld een oprit of een tuinpad. Maak hieronder de keuze uit verschillende soorten halfverharding. Alle soorten zijn verkrijgbaar in een formaat met daarin een 0-fractie (bijvoorbeeld 0-5mm of 0-15mm). Afhankelijk van de soort wordt het geleverd in bags (vanag 300KG/0,18m3) tot aan losgestort (vanaf meerdere tonnen). Maak uw keuze en bestel direct. Geleverd binnen 2-3 werkdagen!

Berekenen hoeveel u nodig heeft?

  1. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
  2. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen

Vroeger werd halfverharding vaak gebruikt rondon kastelen en (nu nog steeds) in openbare parken voor het aanleggen van bijvoorbeeld looppaden. Veelal werd/wordt hiervoor Dolomiet / Gravier D'or gebruikt. Vanwege de gele/beige kleur zorgt dit namelijk voor een authentieke en natuurlijke uitstraling. Maar ook in tuinen van tegenwoordig misstaat deze halfverharding niet.

Halfverharding aanleggen

Het aanleggen van halfverharding is vrij eenvoudig. Het is verstandig om een formaat met een 0-fractie erin te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak zoveel mogelijk 'verdicht'. Het geheel wordt dan zo stevig mogelijk. Daarnaast zorgt dat ervoor dat onkruid weinig kans heeft om te groeien. Hierdoor ontstaat dus een onderhoudsvriendelijk oppervlak. Ook is het eenvoudig om eventuele beschadingen in het oppervlak, denk bijvoorbeeld aan kuilen die na verloop van tijd kunnen ontstaan, weer op te vullen door er simpelweg wat nieuw materiaal op te leggen.