Siergrind

Siergrind wordt gemaakt van de mooiste steensoorten, zoals marmer en kwarts. Voorbeelden zijn het Crystal White grind en het Nero ebano grind, beiden marmer. Onder siergrind vallen de wat luxere steensoorten die kunstmatig zijn gerold. Voor de wat meer ‘basic’ ronde en natuurlijk geronde grindsoorten kunt u kijken bij onze kiezels. Voor gebroken steensoorten kunt u kijken bij het siersplit, de wat luxere soorten, en het steenslag, de wat meer basic/natuurlijkere steensoorten.

Berekenen hoeveel u nodig heeft?

Filteren
 1. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 2. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
 3. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 4. Keuze uit 4 formaten en 7 verpakkingen
 5. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 6. Keuze uit 4 formaten en 7 verpakkingen
 7. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 8. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 9. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 10. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 11. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 12. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 13. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
 14. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
 15. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 16. Keuze uit 2 formaten en 7 verpakkingen
 17. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 18. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 19. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen

Welke soort siergrind kan ik het best kiezen?

Siergrind komt in vele kleuren, soorten en maten voor. De prijzen hiertussen variëren. De doorgaans wat voordeligere soorten zijn te vinden in onze categorie ‘Kiezel’. Deze soorten hebben over het algemeen een wat natuurlijkere uitstraling. Wanneer u dus op zoek bent naar een bonte steensoort, kijkt u dan zeker daar eens.

Maar ook binnen het assortiment siergrind heeft u meer dan genoeg keuze. Van warme en zachte steensoorten tot aan moderne soorten siergrind met een strakke uitstraling. Natuurlijk zijn alle soorten siergrind in alle tuinstijlen te gebruiken. Wanneer u bijvoorbeeld een tuin in Zuid-Europese stijl wilt aanleggen dan kan daar zeer zeker ook een moderne steensoort aan worden toegevoegd. Maar over het algemeen bestaan Zuid-Europese tuinen uit warme en zachte kleuren. Hieronder vindt u een overzicht met een aantal bekende tuinstijlen en de daarvoor veel gebruikte soorten siergrind:

 • De Zuid-Europese / Mediterrane tuin: Baskisch rood grind en Cordoba grind. Een andere veel gebruikte steensoort hiervoor is uiteraard het Mediterrane split (te vinden in de categorie ‘Siersplit’).
 • De moderne tuin: Beach Pebbles, Crystal White grind, Flat Pebbles, Nero Ebano grind en Niagara Blue grind.
 • De klassieke Engelse tuin: Belgisch rood grind, Cordoba grind en Flamingo grind
 • De landelijke tuin: Beach pebbles en Nordic Grey grind. Ook worden hiervoor vaak bonte steensoorten gebruikt, zoals Alpengrind en Wit grind. Deze vindt u in de categorie 'Kiezel’.

U kunt natuurlijk ook gebroken steensoorten gebruiken.

Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden van veel gebruikte soorten siergrind binnen deze tuinstijlen. Maar zoals gezegd, alle steensoorten kunnen in alle tuinen gebruikt worden. Wilt u hierover graag persoonlijk advies? Neem dan vooral contact met ons op!

Welk formaat siergrind kan ik het best pakken?

Welk formaat het meest geschikt is hangt af van de toepassing:

Siergrind in de tuin: wanneer het siergrind alleen als bodembedekker in de tuin wordt gebruikt dan zijn alle formaten te gebruiken. Het is dan maar net wat u het mooist vindt. Looppad: gaat u het siergrind gebruiken voor de aanleg van een looppad dan raden we een formaat van maximaal 32mm aan. Siergrind met een groter formaat loopt niet zo comfortabel. Oprit/parking: Voor de aanleg van een oprit of parking raden we siergrind aan met een formaat van 8-32mm. Siergrind dat kleiner is dan 8mm blijven vrij snel in het profiel van uw banden zitten. Groter rijdt en loopt (wanneer u uitstapt) niet zo comfortabel. Wanneer u het siergrind als bedekking van uw dak wilt gebruiken (dakgrind) dan raden we een formaat aan van minimaal 8mm. Siergrind van een kleiner formaat draineert minder goed. Neemt u bij twijfel zeker even contact met ons op.

Wanneer u grindstabilisatie onder het grind legt dan is het belangrijk dat u ook even op het formaat let.

- In de Easygravel® grindstabilisatie kunt u een formaat van maximaal 32mm (siergrind en kiezels) leggen. Voor siersplit/steenslag geldt een maximaal formaat van 25mm.

- In de Eurogravel® grindstabilisatie kunt u een formaat van maximaal 25mm (siergrind en kiezels) leggen. Voor siersplit/steenslag geldt een maximaal formaat van 20mm.

Siergrind kopen: hoeveel siergrind heb ik nodig?

Wilt u siergrind kopen maar weet u niet hoeveel u nodig heeft? Geen probleem. Om heel eenvoudig te bepalen hoeveel siergrind u nodig heeft kunt u namelijk onze handige rekenhulp gebruiken.