Steenslag

Steenslag: gebroken steentjes die geproduceerd worden in steengroeven door verkleining van grote rotsen. Steenslag is dus hoekig van vorm, ideaal voor op de oprit of parking door de hoge haakweerstand en hardheid. Daarnaast wordt steenslag vaak gebruikt als bodembedekker van tuinpaden en in de siertuin. Voor de wat luxere soorten, waaronder bijvoorbeeld de marmersoorten, zie het siersplit. Op zoek naar een ronde steen? Zie dan de kiezels (basic steensoorten) en het siergrind (luxere steensoorten).

Berekenen hoeveel u nodig heeft?

Filteren
 1. Keuze uit 5 formaten en 7 verpakkingen
 2. Keuze uit 6 formaten en 7 verpakkingen
 3. Keuze uit 5 formaten en 1 verpakking
 4. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 5. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 6. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 7. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
 8. Keuze uit 1 formaat en 2 verpakkingen
 9. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 10. Keuze uit 6 formaten en 6 verpakkingen
 11. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
 12. Keuze uit 6 formaten en 7 verpakkingen
 13. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
 14. Keuze uit 1 formaat en 7 verpakkingen

Toepassingen met steenslag

Steenslag wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Zo kan het worden gebruikt op vlakken die zwaar worden belast. Denk aan opritten en parkings. Een uiteraard voor de aanleg van looppaden / tuinpaden en siertuinen. Wel is het voor de verschillende toepassingen belangrijk dat u even op het formaat let. Zo is het bijvoorbeeld niet prettig om over grote stenen te lopen of fietsen. Meer over geschikte formaten per toepassing vindt u hieronder. We raden aan om steenslag niet te gebruiken als bedekking van daken. De schepre randen van het steenslag kunnen namelijk de dakbedekking beschadigen. Hiervoor kunnen beter ronde steentjes gebruikt worden (kiezels of siergrind).

Formaten per toepassing

Steenslag is voor veel verschillende toepassingen te gebruiken. Per toepassing zijn echter niet alle formaten steen geschikt. Een overzicht voor veel gebruikte toepassingen:

 • - Oprit/parking met Easygravel® grindstabilisatie: 8mm t/m 25mm
 • - Oprit/parking met EuroGravel grindstabilisatie: 8mm t/m 20mm
 • - Tuinpad: 0-fractie t/m 32mm (0-fractie: we raden aan dit aan te trillen)
 • - Siertuin: Alle formaten geschikt

Voor een totaaloverzicht met geschikte formaten waarin ook de ronde steensoorten zijn meegenomen, zie ons informatieartikel 'Welk formaat grind of split neem ik het beste?'

Wat is het verschil tussen steenslag en siersplit?

Zowel steenslag als siersplit zijn gebroken en grove steentjes. Steenslag zijn de wat meer basic steensoorten die geografisch gezien relatief dichtbij worden gewonnen. Siersplit zijn de wat luxere soorten. Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld de marmersoorten uit de Zuid-Europese landen. Hierdoor zijn de steensoorten die onder steenslag vallen over het algemeen ook wat voordeliger geprijsd. Ons steenslag bestaat vooral uit grijze en hele natuurlijk (warm geel / aardetinten) kleuren.

Steenslag kopen

Grind.be importeert diverse kleuren steenslag vanuit geheel Europa. Hierdoor kunnen wij u steenslag in de meest specifieke kleuren en maten leveren! Door de directe import van steenslag zijn onze prijzen zeer scherp en de levertijden kort. Ons steenslag is zowel in bags als losgestort leverbaar. Klikt u hierboven op een product voor uitgebreide informatie en beschikbare verpakkingsvormen/leveringshoeveelheden.

Populaire soorten steenslag

Ardenner split en Basalt split zijn de meest bekende en populaire soorten steenslag. Dit vanwege de mooie grijze kleurtinten en de uitstekende hardheid van de steen.