Siersplit

Siersplit is steenslag ofwel split in gebroken / hoekige vorm. Siersplit wordt vooral toegepast als sierproduct op het tuinpad, als bodembedekker rond planten etc, op paden in parken. Daarnaast wordt siersplit ook op de oprit of parking gebruikt, de meeste soorten hieronder zijn hiervoor geschikt. Met siersplit brengt u uw tuin tot leven! Zoekt u echt de voordeligste split soorten, kijk dan bij Steenslag. Wij leveren ook grind, wat een ronde vorm heeft: ga hiervoor naar Siergrind of Kiezel.

Berekenen hoeveel u nodig heeft?

Filteren
  1. Keuze uit 5 formaten en 6 verpakkingen
  2. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  3. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  4. Keuze uit 2 formaten en 7 verpakkingen
  5. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  6. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
  7. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
  8. Keuze uit 1 formaat en 7 verpakkingen
  9. Keuze uit 1 formaat en 7 verpakkingen
  10. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  11. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  12. Keuze uit 4 formaten en 7 verpakkingen
  13. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  14. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  15. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  16. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  17. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
  18. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen

Populaire kleuren en soorten siersplit

Siersplit is verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten. Op die manier is er voor elke tuinstijl een geschikte soort siersplit te vinden. We zetten een aantal populaire soorten siersplit op een rijtje.

Baskisch rood split. Dit is een hele mooie rode marmersoort. De zachte rode kleur wordt afgewisseld met sierlijke witte aders. Een ontzettend stijlvolle steensoort dus. Mooi in combinatie met bijvoorbeeld grijze tuintegels of een grijze splitsoort. Dit siersplit is ook geschikt voor gebruik op een oprit of een erf.

Canadian slate. Dit siersplit kenmerkt zich door de platte / langwerpige vorm. Het is leisteen met een egale donkergrijze kleur. Wanneer de stenen nat worden lijken ze zelfs zwart. Vanwege de platte vorm raden we aan om, wanneer dit siersplit op een erf of oprit wordt gebruikt, grindmatten te gebruiken. Dat gaat het breken van de steen tegen. Dit siersplit is ook verkrijgbaar in het groen en in het paars.

Carrara split. Dit siersplit is één van de meest witte steensoorten. De kleur wordt dan ook vaak beschreven als ‘sneeuwwit’. Carrara split is afkomstig uit Italië en het is een marmersoort. Dit in combinatie met de witte kleur zorgt ervoor dat er ook een opvallende glinstering in de steentjes zit. Absoluut mooi siersplit dus. Het is prima te gebruiken voor opritten en erven.

Icy blue split. Ook wel Niagara blue split genoemd. Het is een hele bekende splitsoort. Er is dan ook veel vraag naar. Het is ook een unieke steensoort: het siersplit heeft namelijk een blauwe gloed. Vandaar ook de naam. Icy blue split bevat, omdat het een marmersoort is, ook een lichte glinstering. Het siersplit is sterk genoeg om op de oprit / het erf gebruikt te worden.

Rosa Milano split. Een zachtroze/witte mix. Een heel luxe en stijlvol siersplit dus. Ontzettend mooi in combinatie met bijvoorbeeld grijze tinten. Ook erg mooi in combinatie met houten elementen. Ook Rosa Milano split is een marmersoort en bevat dus een lichte glinstering. Sterk genoeg voor gebruik op een oprit of erf.

Siersplit en het verschil met steenslag, kiezels en siergrind

Siersplit, steenslag, kiezels en siergrind; het zijn allemaal kiezelstenen. Toch bestaat er enig verschil. Ten eerste zijn siersplit en steenslag allebei gebroken kiezelstenen. Steentjes met een grove rand dus. Kiezels en siergrind zijn allebei afgerond. Egale, ronde steentjes dus. Daarnaast zijn siersplit en siergrind de wat luxere steensoorten, terwijl steenslag en kiezels de meer basic steensoorten zijn. Dus, samenvattend:

  • Siersplit: Luxe gebroken steentjes.
  • Steenslag: Basic gebroken steentjes.
  • Siergrind: Luxe ronde steentjes.
  • Kiezels: Basic ronde steentjes.

Waarvoor wordt siersplit veel gebruikt?

Siersplit wordt ten eerste vaak gebruikt in tuinen als bodembedekker van zowel de siertuin en borders als van tuinpaden en terrassen. Daarnaast wordt het vaak gebruikt als bodembedekker op de oprit of het erf. Siersplit kan beter niet gebruikt worden als dakgrind. De scherpe randen van de steentjes kunnen de dakbedekking beschadigen. Hiervoor kunnen beter kiezels of siergrind worden gebruikt.

Hoeveel siersplit heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel siersplit nodig is, kunt u onze handige rekentool gebruiken. Hierin vult u de breedte en de lengte van het oppervlak in. Ook vult u de gewenste laagdikte in (doorgaans zo’n 5 cm). U kunt de benodigde hoeveelheid siersplit ook zelf berekenen. Hiervoor vermenigvuldigt u de breedte, de lengte en de gewenste laagdikte (in meters) met elkaar. Bijvoorbeeld, u wilt een border van 2 meter breed en 4 meter lang bedekken met siersplit. Als laagdikte houdt u 5cm aan (= 0,05 meter). Deze afmetingen vermenigvuldigt u met elkaar:

4 x 2 x 0,05 = 0,4m3. U heeft dan dus 0,4m3 siersplit nodig.

Kan ik het siersplit eerst zien?

Heeft u een bepaald siersplit op het oog? Of wilt u een aantal soorten siersplit met elkaar vergelijken? Geen probleem, u kunt dan een gratis handmonster aanvragen. We sturen u van de door u gewenste soorten siersplit een gratis monster toe.