Tuinafboording

Met tuinafboording, ook vaak kantopsluiting genoemd, scheidt u eenvoudig de verschillende onderdelen van uw tuin. Zo kunt u tuinafboording gebruiken om de randen van bijvoorbeeld een stuk tuin met bloemen, een gazon of een tuinpad netjes af te werken. De producten binnen ons assortiment tuinafboording zijn allemaal eenvoudig zelf aan te leggen en hebben een stijlvolle uitstraling. Dit geldt zowel voor de metalen kantopsluiting als voor de kunststof kantopsluiting. Bekijk hier alle producten van Multi-Edge!

Filteren
  1. Special Price € 1.899,00 was € 2.041,99
  2. Special Price € 1.975,00 was € 2.298,00

Het nut van kantopsluiting

Tuinafboording wordt gebruikt voor het afgrenzen van verschillende vlakken in de voor- en achtertuin. Hiermee kunnen bijvoorbeeld plantenborders, siervlakken met grind, een gazon, tuinpaden en terrassen worden aangelegd. Het zorgt voor een strakke afwerking. De verschillende onderdelen van de tuin worden door middel van tuinafboording op een nette manier van elkaar gescheiden. Daarnaast vervult het ook nog eens een praktische rol. Het zorgt er namelijk ook voor dat bijvoorbeeld zwarte grond bij een hevige regenbui niet vanuit een plantenborder het tuinpad of het terras op spoelt. Of het voorkomt dat siergrind en siersplit vanaf een tuinpad telkens de tuin in rollen.

Onze verschillende soorten tuinafboording

Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten afboording zodat er voor elke tuinsoort, van strak en modern tot aan klassiek en authentiek, een passend product te vinden is. Het verschil tussen de verschillende producten zit hem in de kleur, het materiaal en de afmetingen (hoog en laag). Een overzicht van de verschillende soorten tuinafboording in onze webshop:

Product Materiaal Kleur/uitvoering Hoogte
Multi-Edge ADVANCE Metaal Cortenstaal, verzinkt 20cm (steekt +/- 10 cm boven de grond uit)
Multi-Edge METAL Metaal Cortenstaal, RVS, verzinkt, wit, zwart. 17,5cm (steekt +/- 4,5cm boven de grond uit)
Multi-Edge FLEX 5,5cm / Multi-Edge FLEX 7cm Kunststof Zwart 5,5cm / 7cm (steekt +/- 5,5cm / 7cm boven de grond uit)
Multi-Edge ECO rechtMulti-Edge ECO rol 10mMulti-Edge Rol 20m
Kunststof Bruin / Corten, grijs, zwart 14cm (steekt +/- 5cm boven de grond uit)
Ecolat 100% gerecycled kunststof Bruin, grijs 14cm (steekt +/- 5cm boven de grond uit)

 

Voor welke variant u het best kunt kiezen hangt ten eerste af van de toepassing waarvoor de tuinafboording gebruikt gaat worden. Gaat u er ronde vormen mee aanleggen dan is bijvoorbeeld de Multi-Edge FLEX een goede keuze. Deze afboording is namelijk erg flexibel. Door middel van de bijgeleverde grondpennen (en de daarvoor bestemde bevestigingspunten) kunnen snel en eenvoudig ronde vormen en scherpe bochten worden aangelegd. Maar ook met de metalen varianten is het mogelijk om bijvoorbeeld een glooiend tuinpad aan te leggen. Wat dat betreft is het dus vooral ook een kwestie van wat u mooi vindt en wat bij de inrichting van de tuin past. Zo heeft de Multi-Edge Metal een hele strakke en moderne uitstraling. De Ecolat afboording heeft juist weer een wat meer authentieke en natuurlijke look.

Onze Cortenstaal afboording

Al jaren ontzettend populair: cortenstaal. Deze staalsoort wordt gekenmerkt door de roestkleur. Cortenstaal bestaat uit ijzer waaraan chroom, fosfor, koper, nikkel en silicium zijn toegevoegd. De roestkleur zegt niks over de kwaliteit. Cortenstaal gaat namelijk wel 10 keer langer mee dan ‘normale’ staalsoorten en is corrosiebestendig. Het roest aan de oppervlakte, maar dit gaat niet verder dan de toplaag. Cortenstaal tuinafboording is dus bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Het heeft, vanwege de typische roestkleur, een hele warme uitstraling en is daardoor een echte eyecatcher in elke tuin.

Het aanleggen van de verschillende soorten tuinafboording

Het aanleggen van tuinafboording is vrij eenvoudig. Zeker omdat alle producten in onze webshop licht en dus makkelijk te dragen/verplaatsen zijn. De precieze aanleg ervan verschilt per product. Zie hiervoor de aanleginstructies:

 

De benodigde hoeveelheid tuinafboording

Hoeveel meter kantopsluiting nodig is hangt af van het type product. Zie dit overzicht:

Product Hoeveel meter is nodig? Voorbeeld
Multi-Edge ADVANCE Gelijk aan het aantal strekkende meter dat afgeboord wordt Stel dat u een plantenborder gaat aanleggen van 10 meter lang en 2 meter breed. U gaat alle 4 de kanten van het oppervlak afboorden. U heeft dan 10 meter + 10 meter + 2 meter + 2 meter = 24 meter kantopsluiting nodig.
Multi-Edge FLEX & Multi-Edge ECO
Ecolat
Multi-Edge METAL Aantal strekkende meter dat afgeboord wordt gedeeld door 0,95 Stel dat u een plantenborder gaat aanleggen van 10 meter lang en 2 meter breed. U gaat alle 4 de kanten van het oppervlak afboorden. U telt het aantal strekkende meter op: 10 meter + 10 meter + 2 meter + 2 meter = 24 meter. Dit deelt u door 0,95. Dus 24 / 0,95 = 25,26. U heeft dan 25,26 meter kantopsluiting nodig. *

 

* Dit komt doordat de losse onderdelen van de Multi-Edge METAL een klein beetje overlappen.