Geen kuilen en sporen in uw oprit? Gebruik Grindmatten!

Een oprit of parking met grind klinkt aantrekkelijk, maar veel mensen zijn daarmee bang voor kuilen, wegrollende kiezels en spoorvorming. Dit is echter helemaal te voorkomen me het gebruik van Grindmatten. Deze grindstabilisatieplaten zijn meestal gemaakt van kunststof met een structuur zoals die van een honinggraat. De platen worden Grindmatten, Grindstabilisatie of Splitplaten genoemd. Ze geven extra stabiliteit en verdelen het grind goed, waardoor er geen kuilen en gaten ontstaan in het grind. Dit zorgt voor een verzorgde oprit of parkeerplaats die bijzonder weinig onderhoud nodig heeft!

Onderhoudsarm met Grindmatten

Een groot voordeel is dat het harken of vlakmaken van de oprit, parking of het parkeerterrein vrijwel niet meer nodig is. Het leggen van de grindstabilisatie is zeer eenvoudig dankzij het lage gewicht en een doordacht koppelsysteem. Wanneer de platen zijn gelegd kunnen deze gevuld worden met grind of split (max. 32mm bij grind en 22mm bij split). Omdat het grind goed in de platen opgesloten zit kan het niet meer los over de oprit rollen en schuiven. Zo heeft u jarenlang plezier van uw oprit!

Kies Grindmatten met hoge drukvastheid

Het is erg belangrijk dat de grindstabilisatie platen een zeshoekige structuur hebben, omdat zij hierdoor drukvast zijn. Dit zorgt ervoor dat de krachten binnen de plaat evenredig verdeeld worden en hierdoor kunnen de meeste platen grote krachten opvangen. Zo kunnen onze Easygravel® grindmatten gevuld meer dan 600ton per m2 verdragen! Er kan dus zonder problemen een auto overheen rijden, en zelfs camions zijn geen enkel probleem. Ook de EuroGravel® grindplaten is van deze kwaliteit en bevat tevens reeds anti-worteldoek. 

Tip! U kunt met behulp van grindstabilisatie ook eenvoudig figuren in grind maken of met 2 of meerdere kleuren grind of split werken.

  Grindstabilisatie

Naar het assortiment grindstabilisatie!