Steenkorven zelf vullen

U wilt uw tuin opfrissen met steenkorven maar weet nog niet welke breukstenen of keien u daarvoor wilt gebruiken? Of hoe u de steenkorven moet vullen? Lees verder en overtuig u ervan hoe eenvoudig het is om zelf steenkorven te vullen!

1. Grote stenen met de hand vullen 

steenkorven vullen

Het mooiste resultaat behaalt u als u de steenkorven met de hand vult. De vlakke zijde van de stenen kunt u het beste aan de buitenkant/ zichtzijde van de steenkorf plaatsen. Kleinere stenen kunt u het beste door middel van een emmer in de steenkorven schudden.

2. Holle ruimtes opvullen / verdichten

Als u de steenkorven voor ongeveer 20-25cm gevuld heeft over de hele lengte, kunt u het beste met een rubberen hamer voorzichtig tegen de steenkorven tikken zodat de stenen “aangetrilt” worden en holle ruimtes wat opgevuld worden. Hoe minder holle ruimtes aanwezig zijn, hoe stabieler de constructie wordt. Ook ontstaat zo een mooi egaal geheel. Zo gaat u verder met het vullen van de steenkorven en herhaalt dit iedere 20-25cm totdat de steenkorven helemaal tot aan de rand gevuld zijn. 

Varieer met kleur!

U kunt bijvoorbeeld ook met stenen van een andere kleur een horizontale streep in de steenkorven maken, of meerdere strepen. Zo creëert u een moderne en frisse uitstraling. Combineer naar hartelust en laat uw fantasie de vrije loop!

» Ga naar het assortiment keien/breuksteen

steenkorven vullen        steenkorven met icy blue breuksteen

Een project met Icy Blue breukstenen in aanleg van begin tot het eindresultaat!

 

Natuurlijk kunnen wij ons goed voorstellen dat u zeer tevreden bent met uw resultaat en dit graag met ons delen wil. Uiteraard mag u ons foto's sturen van het eindresultaat, zoals de bijzondere buitendouche van Extra white breuksteen en misschien is uw foto te zien bij ons op de site! Of deel uw foto's via Facebook!