• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Welk formaat grind of split neem ik het beste?

Het formaat (korrelgrootte) is de grootte van het grind of split. Siersplit en siergrind wordt gezeefd in diverse formaten.

De korrelgrootte wordt aangegeven met twee getallen en doorgaans in millimeters. Het eerste getal geeft de minimale korrelgrootte aan, het tweede getal de maximale korrelgrootte van de zeef. Een voorbeeld van een zeefmaat: 8 /16mm - dit wil zeggen dat de kleinste korrel ± 8mm diameter is en de grootste ± 16mm (afhankelijk hoe het door de zeef valt), en het bevat ook alles wat tussen de 8mm en de 16mm ligt. 

Let op: dit zijn altijd zeefmaten! De grootte kan dus wat afwijken van de onder- of bovenmaat, afhankelijk van de manier waarop de korrel door de zeef valt. Denk aan een langwerpig steentje, wat in de lengte door de zeef valt, en dus langer is in de lengte. Wilt u een steentje nameten, gebruik hiervoor dan altijd de smalste zijde en niet de langwerpige zijde.

formaat grind

Welke formaten zijn geschikt voor mijn toepassing?

Welke maat grind de meest geschikte maat voor u is, hangt af van de toepassing en van uw wensen. 40/60mm is bijvoorbeeld te grof om te belopen, maar is prachtig als siertoepassing of in korven.

- In het algemeen zijn voor siertoepassingen waarop niet gelopen wordt alle maten tot 60mm geschikt. De keuze hangt dan af van wat u mooi vindt (fijne kiezelsteentjes versus grove sierstenen).

- Voor sierpaden, looppaden etc. raden wij een formaat aan tussen de ± 5mm en 32mm. Dit zijn maten die prettig beloopbaar zijn, een egaal oppervlak vormen en de ondergrond goed bedekken. Let wel op, voor een halfverharding (aangetrild) wordt een fijn formaat van 0-5 of 0-10mm gebruikt.

- Voor een oprit of parking waarop gereden wordt is het standaardformaat 8/16mm het meest gebruikte en aan te raden formaat wegens de berijdbaarheid en het niet tussen de profielen blijven steken van de steentjes. Dit betekent niet dat er geen andere formaten kúnnen worden toegepast, fijner (tot min. 5mm) en grover (tot max. 32mm) kan ook! 

Zeefmaten

 formaat grind/split

Houdt u in gedachten, de korrelgrootte is maatgevend voor de benodigde hoeveelheid! Van een 20/40mm zeefmaat heeft u meer nodig om de ondergrond netjes te bedekken dan van een 8/11mm.

Heeft u nog niet duidelijk welk formaat u nodig heeft? Vraag gratis een handmonster aan (via ons contactformulier) van het product dat u wilt toepassen! Dan kunt u dit in de praktijk zien.

» Ga naar het assortiment siergrind

» Ga naar het assortiment siersplit

» Ga naar het assortiment steenslag

» Ga naar het assortiment kiezel

» Ga naar het assortiment keien en breuksteen

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team