Hoe werkt dat: de prijs per ton bepalen van grind

Zoekt u snel naar deprijs van een ton grind dan zult u verschillende prijzen tegenkomen. De prijs van een ton grind kan namelijk aardig variëren en de beste grind prijs is lastig te bepalen als u nog niet weet welke grindsoort u wilt bestellen. Door de vele soorten die er te verkrijgen zijn is het belangrijk om eerst te bepalen voor welke toepassing u het grind nodig heeft. Daarna kunt u hiervoor de meest geschikte soorten grind of split uitkiezen om vervolgens een beeld te krijgen van de prijs per ton grind.

Waarom verschilt de prijs per ton grind?

Dit ligt aan de herkomst van het grind (of split), aan het transport maar ook aan de steensoort. Zo zijn er siergrind soorten zoals de mooie marmersoort Carrara grind, ook wel bekend als siergrind, waarbij de prijs ton grind hoger zal liggen dan bij minder exclusieve grindsoorten zoals bij bijvoorbeeld Wit grind, ook wel kiezels genoemd. Dus als u de goedkoopste optie zoekt kijk dan eens bij kiezel voor de beste prijs per ton grind.

Carrara grind 16 - 25mm
Wit grind 16 - 32mm

Online de prijs per ton grind bepalen

De prijs per ton grind kunt u eenvoudig terugrekenen bij de producten/verpakkingen. Het grind kunt u naast een bigbag of minibag ook in een midibag bestellen. In deze verpakking, een midibag, ligt het gewicht vaak rond een ton. Dit kan overigens wel variëren omdat sommige grindsoorten iets zwaarder of lichter zijn, dit noemen we ook wel het soortelijk gewicht. Zo weegt bijvoorbeeld een midibag Beach pebbles 1250kg en een midibag Baskisch rood grind 1000kg. Als u grindprijzen gaat vergelijken, en u de beste prijs per ton zoekt vergeet dan niet naar het soortelijk gewicht te kijken. Soms lijkt een product goedkoper, maar krijgt u in werkelijkheid ook minder.

Bigbag gevuld

Prijs per ton grind losgestort

Wilt u liever de prijs per ton als losgestort product zien dan kan dit bij de meeste producten vanaf 8 of 10 ton. U zult zien dat de prijs per ton teruggerekend bij het losgestort grind vaak nog iets scherper zijn dan bij hetzelfde product verpakt in een midibag. Heeft u dus veel siergrind nodig en u wilt de beste prijs ton grind kijk dan eens bij losgestort grind!

 

>> Bekijk ons assortiment siergrind
>> Bekijk ons assortiment siersplit
>> Bekijk ons assortiment kiezels 
>> Bekijk ons assortiment steenslag

losgestort

Twijfelt u over de benodigde hoeveelheid dan kunt u dit gemakkelijk berekenen met onze rekenhulp. Wanneer u weet hoeveel grind u nodig heeft kunt u naar de prijs ton grind kijken.

Heeft u vragen over welke soorten grind u het beste kunt gebruiken, een mooie grindsoort gezien en de prijs ton grind weten of wilt u graag een persoonlijk advies, neemt u dan gerust contact met ons op.