• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Welke soorten grind kan ik in of rond een vijver toepassen?

Vijvers, en vooral zwemvijvers, zijn de laatste jaren erg gewild in de tuin. Siergrind geeft een vijver een natuurlijke en rustieke uitstraling en staat mooi ter decoratie. Er zijn vele soorten split en grind te gebruiken in of rond een vijver of zwemvijver. Men moet er wel rekening mee houden dat grind en split nog nieuw is bij levering en dus stof kan bevatten van het breekproces. Dit houdt in dat sommige soorten split even gewassen dienen te worden voordat deze in een vijver gebruikt kunnen worden (zeker wanneer het een bestaande vijver betreft met vissen).
 Wij raden het gebruik van marmersoorten langs vijvers af daar deze in vochtige omstandigheden groen verkleuren.  

Welk grind heb ik nodig voor een helofytenfilter in een vijver of zwemvijver?

Voor het aanleggen van een helofytenfilter in een vijver of zwemvijver wordt vaak Lava (ook wel Lava split genoemd) gebruikt. Voor de aanleg van helofytenfilters is Lavasplit in de maten 8/16 en 16/32 zeer geschikt, vanwege de drainerende eigenschappen van Lava door de poreusheid. Echter, ook andere grind-of splitsoorten kunnen toegepast worden in een helofyten filter. Neem contact op voor advies en informatie hierover.

Lava vijver     Lava vijver

Sier grind of split is ideaal om te gebruiken als aankleding van uw vijver. Het geeft een natuurlijke uitstraling, een aantal punten waar u op moet letten: Door de vochtige omstandigheden zijn niet alle soorten grind of split geschikt om in of rond de vijver toe te passen. Bijvoorbeeld marmersoorten worden snel groen, of kalkhoudende soorten zijn niet goed voor vissen in de vijver. Een aantal soorten die kalkvrij én zeer sierlijk zijn voor de vijver:

Heeft u een andere grind soort gezien maar twijfelt u of deze geschikt is? Neem gerust contact met ons op voor advies! Voor alle soorten en toepassingen rond vijvers houd rekening met: Grind en split is nieuw bij levering waardoor het nog stof kan bevatten van het breekproces. We adviseren het materiaal nog even te spoelen / af te spuiten alvorens het verwerken, zeker als het een vijver is met vissen.

 

» Ga naar het assortiment siergrind

» Ga naar het assortiment siersplit

» Ga naar het assortiment steenslag

» Ga naar het assortiment kiezel

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team